Stomatologie-Pentru-Copii

copilul si stomatologia 3

Stimati parinti este foarte important sa stiti ca de la aparitia dintilor de lapte (de la 1 an) dintii copiilor trebuie ingrijiti. Alegeti cu grija pasta de dinti si periutele pentru cei mici. Ele trebuie sa fie specific varstei.

O greseala des intalnita este prezenta copilului (involuntar) la discutii intre parinti despre neplacerea si frica de a umbla la dentist. In acest fel in subconstientul copilului se creaza un NU fata de acest domeniu. Desi tehnologia avansata permite tratamente fara dureri.

Dragi parinti, va rog sa mergeti cu copilul la un prim control stomatologic inainte sa aiba o cariuta sau sa-l doara ceva; in felul acesta prima vizita la dentist va fi de cunoastere si deci va fi una placuta. Prima impresie conteaza!

Copilul si stomatologia

De aceea cabinetul stomatologic DentaPoint vine in intampinarea parintilor cu un program de socializare si familiarizare cu cabinetul, conceput special pentru copii mici. Copii la primele sedinte prin jocuri interactive se vor familiariza cu echipamentele folosite. Aceste sedinte nu dureaza mai mult de 10-15 minute. In acest fel copilul nu asociaza vizita la stomatolog cu durerea si nu veti avea greutati cand apar primele probleme la dinti. Trebuie sa constientizati faptul ca igiena orala defectuoasa poate sa duca la apariti unori boli. La primele vizite la dentist aduceti papusa sau ursuletul preferat care va fii “consultat” in locul copilului. Vazand ca “prietenul lui” nu a avut neplaceri/dureri, la urmatoarea sedinta va sta si copilul Dvs in scaun. In unele cazuri copii mici dupa un astfel de tratament primesc un mic cadou ca vizita la stomatolog sa ramana o amintire placuta.

De la ce varsta este bine sa veniti cu copiii la stomatolog?

Kinder spielen Zahnarzt

Este bine ca familiarizarea cu stomatologul sa se faca de la o varsta cat mai precoce, 2-3 ani. Ar fi ideal ca sa nu se ajunga la stomatolog cu o problema, cu o durere, la fel ca si la adulti.

Din cauza programului incarcat, este necesar ca o astfel de sedinta la cabinetul stomatologic sa fie programata cu cateva saptamani inainte. Pentru programari, informatii suplimentare si anumite costuri va rugam sa ne contactati la datele de contact al Cabinetului Stomatologic DentaPoint din Targu Mures.

Recomandarea echipei DentaPoint:

– Alegeti pasta de dinti potrivita cazului Dvs..

– Asigurati-va ca pentru copilul Dvs. achizitionati pasta de dinti potrivit varstei (pe ambalajul pastelor de dinti este trecuta varsta recomandata)

– Dupa spalatul pe dinte folositi ata dentara

– Folositi zilnic apa de gura

– Nu uitati sa schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni

– Chiar daca nu aveti dureri vizitati medicul stomatolog la fiecare 6 luni pentru control. Prevenind problemele dentare, evitati cheltuielile cu tratamente si protetica dentara.

In cazul in care aveti alte intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati la datele cabinetului stomatologi DentaPoint din Targu Mures.