Albirea dinților cu LASER

Albirea dentară este unul dintre cele mai solicitate tratamente din cadrul esteticii dentare. Albirea dinților sau albire dentară este procesul prin care dinții își recapătă culoarea albă. Albirea este necesară atunci când dinții se îngălbenesc de-a lungul timpului.

Cauze ale modificării de culoare a dinților

Cafeaua, vinul, sucurile carbogazoase colorate sau alte băuturi și alimente cu culoare intensă pot păta dinții. Nicotina rezultată din fumat, de asemenea, poate decolora dantura. Fisurarea smaltului sau alte leziuni mai pot determina decolorarea unui dinte, mai ales când pulpa a fost deteriorată. Pot apărea și cazuri când un dinte devitalizat se colorează în timp.

Albirea dintilor - Cafea care coloreaza dintii
laser dental

Cum se realizează albirea dinților?

Aceasta se poate realiza atât prin metode care nu necesită vizita la medicul dentist, cât şi prin proceduri mai speciale care se fac doar în cabinet, care au rezultate mai vizibile si de lungă durată. Astfel, există o varietate de geluri de albit, fie pentru uzul în cabinet, fie pentru acasă. Albirea dentară efectuată fără supraveghere profesională crește riscul de efecte ireversibile asupra smalțului dentar.
Cea mai eficientă metoda este albirea dinților cu accelerator. Cabinetul Dentapoint Stomatologie Tg Mures folosește aparatura de LASER special pentru acest tratament.
Ședința de tratament de albire dentară dureză aproximativ 50 minute. Pe durata tratamentului, se realizează o singura procedura cu gel special de albire pt laser, Rezultatele acestor tratamente sunt imediate. Diferența de nuanță obținută diferă de la om la om, și este în funcție de culoarea naturala a dintelui, cauzele decolorării, structura smalțului dentar și vârsta pacientului.
În cazul in care decolorarea dentară este la un dinte devitalizat, se utilizează procedura de albire endodontică, care se realizează doar pe dintele afectat.

Cât timp durează efectele unui tratament profesional de albire a dintilor?

Efectele albirii obținute cu lampa de albire Laser durează între 6 luni – 2 ani, în funcție de factorii externi (cafea, nicotină, alimente colorate) cât și de igiena păstrată. Pentru a prelungii culoarea albă a dinților, se pot utiliza și produse de igienă care ajută la menținerea dinților albi.

Ce produse putem folosi pentru a menține dintii albi cât mai mult timp?

De asemenea, pastele de dinţi au un rol foarte important în eliminarea petelor de suprafaţă ale dinţilor. Nu numai frecvența utilizării ci și tipul de pastă de dinți utilizată poate ajuta la menținerea dinților albi pentru o perioadă mai lungă.

Albirea dintilor - Dentapoint Stomatologie
Albirea dintilor inainte si dupa

In ce situatii nu este eficienta albirea dintilor?

Albirea dentara nu este eficienta in urmatoarele situatii:
– coloratia maronie, data de carie
– coloratia gri-albastruie, provocata de obturatiile din amalgam
– fluoroza dentara
– coroană ceramica

Care sunt beneficiile albirii dentare?

Albirea dinților are numeroase beneficii pentru cei care apelează la un astfel de tratament. Iată care sunt principalele beneficii ale albirii dinților:

Efect vizibil imediat

Un zâmbet mai placut

Eficiență în îndepărtarea petelor galbene de pe dinți

Rezultate de lungă durată

Nu afectează gingiile și mucoasele orale

Dinții au un aspect sănătos

Fără efecte secundare

Care sunt avantajele albirii dentare cu laser?

  • Rezultate Rapide și Spectaculoase: Folosind tehnologie cu laser de ultimă generație, putem obține rezultate vizibile încă din prima ședință, transformând aspectul dinților dumneavoastră într-un mod notabil.
  • Precizie și Control: Albirea cu laser ne permite să ajustăm cu precizie intensitatea luminii pentru a obține nuanța dorită, evitând supra-albirea și asigurând un tratament personalizat.
  • Comoditate și Confort: Sesiunile de albire cu laser sunt de scurtă durată, oferindu-vă o experiență confortabilă și eficientă în cabinetul nostru.
  • Efecte Durabile: Rezultatele albirii dentare cu laser pot dura mult timp dacă mențineți o igienă orală adecvată și urmați sfaturile profesionistului nostru.

Care sunt pasii tratamentului?

  1. Consultație inițială: Vom evalua starea actuală a dinților și vom discuta cu dumneavoastră despre obiectivele și așteptările legate de tratament.
  2. Protecție și Izolare: Vom proteja gingiile și țesuturile moi pentru a evita eventualele iritații.
  3. Aplicarea Gelului Albire: Vom aplica un gel special de albire pe dinți.
  4. Tratamentul cu Laser: Vom folosi laserul pentru a activa gelul și pentru a stimula procesul de albire.
  5. Finalizare și Instrucțiuni: După încheierea procedurii, vă vom oferi instrucțiuni privind îngrijirea post-tratament și menținerea noului aspect al dinților.

Pentru un zâmbet mai strălucitor și încredere sporită, vă invităm să ne contactați la 0759660066 sau să programați o consultație online. Echipa noastră de experți vă așteaptă cu profesionalism și dedicare pentru a vă oferi rezultate remarcabile într-un mediu confortabil și prietenos.