Albirea dinților

Albirea dentară este unul dintre cele mai solicitate tratamente din cadrul esteticii dentare. Albirea dinților sau albire dentară este procesul prin care dinții își recapătă culoarea albă. Albirea este necesară atunci când dinții se îngălbenesc de-a lungul timpului.

Cauze ale modificării de culoare a dinților

Cafeaua, vinul, sucurile carbogazoase colorate sau alte băuturi și alimente cu culoare intensă pot păta dinții. Nicotina rezultată din fumat, de asemenea, poate decolora dantura. Fisurarea smaltului sau alte leziuni mai pot determina decolorarea unui dinte, mai ales când pulpa a fost deteriorată. Pot apărea și cazuri când un dinte devitalizat se colorează în timp.

Albirea dintilor - Cafea care coloreaza dintii
Lampa UV albirea dintilor Tg Mures

Cum se realizează albirea dinților?

Aceasta se poate realiza atât prin metode care nu necesită vizita la medicul dentist, cât şi prin proceduri mai speciale care se fac doar în cabinet, care au rezultate mai vizibile si de lungă durată. Astfel, există o varietate de geluri de albit, fie pentru uzul în cabinet, fie pentru acasă. Albirea dentară efectuată fără supraveghere profesională crește riscul de efecte ireversibile asupra smalțului dentar.
Cea mai eficientă metoda este albirea dinților cu accelerator. Cabinetul Dentapoint Stomatologie Tg Mures folosește lampa UV Beyond Ultra II cu ultrasunete, un produs american, premiat pentru eficienta pe care oferă pacienților.
Ședința de tratament de albire dentară dureză aproximativ 1.5 ore. Pe durata tratamentului, se realizează 3 proceduri consecutive cu gel special de albire, accelerată cu lampă UV Beyond cu ultrasunete a câte 15 minute fiecare. Rezultatele acestor tratamente sunt imediate. Diferența de nuanță obținută diferă de la om la om, și este în funcție de culoarea naturala a dintelui, cauzele decolorării, structura smalțului dentar și vârsta pacientului.
În cazul in care decolorarea dentară este la un dinte devitalizat, se utilizează procedura de albire endodontică, care se realizează doar pe dintele afectat.

Cât timp durează efectele unui tratament profesional de albire a dintilor?

Efectele albirii obținute cu lampa de albire UV durează între 6 luni – 2 ani, în funcție de factorii externi (cafea, nicotină, alimente colorate) cât și de igiena păstrată. Pentru a prelungii culoarea albă a dinților, se pot utiliza și produse de igienă care ajută la menținerea dinților albi.

Ce produse putem folosi pentru a menține dintii albi cât mai mult timp?

De asemenea, pastele de dinţi au un rol foarte important în eliminarea petelor de suprafaţă ale dinţilor. Nu numai frecvența utilizării ci și tipul de pastă de dinți utilizată poate ajuta la menținerea dinților albi pentru o perioadă mai lungă.

Albirea dintilor - Dentapoint Stomatologie
Albirea dintilor inainte si dupa

In ce situatii nu este eficienta albirea dintilor?

Albirea dentara nu este eficienta in urmatoarele situatii:
– coloratia maronie, data de carie
– coloratia gri-albastruie, provocata de obturatiile din amalgam
– fluoroza dentara
– coroană ceramica

Care sunt beneficiile albirii dentare?

Albirea dinților are numeroase beneficii pentru cei care apelează la un astfel de tratament. Iată care sunt principalele beneficii ale albirii dinților:

Efect vizibil imediat

Un zâmbet mai placut

Eficiență în îndepărtarea petelor galbene de pe dinți

Rezultate de lungă durată

Nu afectează gingiile și mucoasele orale

Dinții au un aspect sănătos

Fără efecte secundare

Care sunt pasii tratamentului?

  1. Consultație inițială: Vom evalua starea actuală a dinților și vom discuta cu dumneavoastră despre obiectivele și așteptările legate de tratament.
  2. Protecție și Izolare: Vom proteja gingiile și țesuturile moi pentru a evita eventualele iritații.
  3. Aplicarea Gelului Albire: Vom aplica un gel special de albire pe dinți.
  4. Tratamentul cu Laser: Vom folosi laserul pentru a activa gelul și pentru a stimula procesul de albire.
  5. Finalizare și Instrucțiuni: După încheierea procedurii, vă vom oferi instrucțiuni privind îngrijirea post-tratament și menținerea noului aspect al dinților.

Pentru un zâmbet mai strălucitor și încredere sporită, vă invităm să ne contactați la 0759660066 sau să programați o consultație online. Echipa noastră de experți vă așteaptă cu profesionalism și dedicare pentru a vă oferi rezultate remarcabile într-un mediu confortabil și prietenos.