Blog

Cea mai eficienta pasta de dinti

Stomatologie Tg Mures - Pasta de dinti Elmex

Majoritatea pastelor de dinti contin cam aceleasi ingrediente comune: agenti abrazivi, umectanti si apa, 1-2 detergenti si agenti aromatici, agenti coloranti, substanta ce dau consistenta si fluoruri. Majoritatea pastelor ce contin fluoruri au in compozitie fluorura de staniu, fluorura de sodiu sau monofluorul fosfat.

Asadar, care ar fi cea mai eficienta pasta?

Raspuns: Orice pasta de dinti care contine fluoruri si este aplicata corect pe dinti, reprezinta un mijloc eficient de prevenire a cariei dentare. Oricum, sunt si alti factori care trebuie luati in considerare atunci cand folosim o pasta de dinti si adevarul este ca nu exista o singura marca de pasta de dinti care sa fie cea mai buna.

Paste de dinti care controleaza tartrul.

Majoritatea studiilor arata ca pastele de dinti ce controleaza tartrul nu indeparteaza tartrul. Aceste paste previn acumularea de tartru. Ele nu reduc cantitatea de tartru ce se formeaza sub marginea gingivala, care este zona unde tartrul poate favoriza boala parodontala. De aceea este important ca medicul stomatolog sa faca curatiri profesionale regulate.

Paste de dinti vs. geluri.

Gelurile pot parea mai putin abrazive ca pastele de dinti, dar nu este in totalitate asa. In momentul de fata, unele geluri pot fi mai abrazive, dar oricum, ambele sunt sigure, eficiente in curatire – asa ca puteti folosi orice tip preferati.

Related image

Paste de dinti ce ingrijesc gingiile.

Acest tip de pasta contine fluorura de staniu, diferita fata de fluorura de sodiu gasita in celelalte tipuri de pasta.

Paste de dinti cu bicarbonat de sodiu.

Aceste paste de dinti ce au in compozitie si bicarbonat de sodiu au avut o revenire spectaculoasa in ultima reme. Nu exista studii concluzive care sa dovedeasca ca pastele de dinti ce au in compozitie bicarbonat de sodiu reduc semnificativ cariile dentare in comparatie cu alte paste. Gustul placut al acestor paste si al pastelor mentolate pot incuraja insa persoanele sa se perieze mai mult timp. Acesta este un avantaj. Oricum, unele paste de dinti cu bicarbonat de sodiu contin peroxizi ce pot irita tesutul gingival. Asociatia dentara americana sustine ca nivelurile actuale de peroxid sunt sigure. Totusi, unele paste de dinti cu peroxid sunt controversate.

Paste de dinti abrazive “ale fumatorilor”.

Aceste paste de dinti nu sunt recomandate de vreme ce pot cauza retractia gingiei si pot abraza structura dintelui. Cea mai buna cale de a scapa dintii dvs. de depunerile colorate este sa renuntati la fumat si sa faceti o curatire profesionala a dintilor.

Paste de dinti pentru dinti sensibili. Cam 20% din adulti vor cunoaste o sensibilitate a dintilor in decursul vietii. Pastele de dinti pentru dintii sensibili actioneaza asupra a 80 – 85% din populatia ce cu regularitate le folosesc.
In general, aceste paste sunt necesare cand un pacient a avut o retractie gingiala, astfel expunandu-si radacina dintelui factorilor excitanti. Odata ce expunerea are loc, un dinte poate fi sensibil la cald – rece sau la dulce – amar.

Recomandarea echipei DentaPoint:

– Alegeti pasta de dinti potrivita cazului Dvs..

– Asigurati-va ca pentru copilul Dvs. achizitionati pasta de dinti potrivit varstei (pe ambalajul pastelor de dinti este trecuta varsta recomandata)

– Dupa spalatul pe dinte folositi ata dentara

– Folositi zilnic apa de gura

– Nu uitati sa schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni

– Chiar daca nu aveti dureri vizitati medicul stomatolog la fiecare 6 luni pentru control. Prevenind problemele dentare, evitati cheltuielile cu tratamente si protetica dentara.

In cazul in care aveti alte intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati la datele cabinetului stomatologi DentaPoint din Targu Mures.