Blog

Noua tulpina vs Vaccinul Pfizer BioNTech

BioNTech COVID 19 Vaccine 22 lr thrumb min

Noua tulpină SARS CoV-2 (denumită B1.1.7) descoperită in Marea Britanie a fost identificată și la câțiva pacienți din România. Se vorbește de o variantă cu o infectare mult mai agresivă față de tulpina inițială provenită din Wuhan. Ținând cont că, de la începutul anului este în desfășurare o campanie de vaccinare cu vaccinul dezvoltat de BioNTech and Pfizer, se întreabă lumea dacă acest vaccin le protejează și de tulpina nouă.

Într-un articol apărut pe https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2021.01.18.426984v1.full și https://investors.biontech.de/news-releases/news-release-details/pfizer-and-biontech-publish-results-study-showing-covid-19 publicat de laboratoarele producătorului in 20.01.2021 aflăm că se vorbește de o nouă tulpină cu un număr neobișnuit de mare de mutații. Același articol ne arată că vaccinul dezvoltat de ei pare să fie eficient și în cazul tulpinei provenită din Marea Britanie.

BioNTech COVID 19 Vaccine 22 lr min

”Recent, în Marea Britanie a apărut o nouă linie SARS-CoV-2 numită B.1.1.7, despre care sa raportat că s-a răspândit mai eficient decât alte tulpini. Această variantă are un număr neobișnuit de mare de mutații cu 10 modificări de aminoacizi în proteina spike, ridicând îngrijorarea că recunoașterea sa prin neutralizarea anticorpilor poate fi afectată. Aici, am investigat pseudovirusurile SARS-CoV-2-S care poartă fie tulpina de referință Wuhan, fie proteina vârf de linie B.1.1.7 cu 16 participanți într-un studiu raportat anterior cu vaccinul COVID-19 pe bază de ARNm BNT162b2. Serurile imune au avut efecte de neutralizare echivalente în ambele variante. Aceste date, împreună cu imunitatea combinată care implică efectorii umorali și celulari induși de acest vaccin, fac puțin probabil ca linia B.1.1.7 să scape de protecția vaccinului.”

Dar ce spun cercetătorii despre imunitatea dezvoltată? Citeste AICI.

Vaccinarea este facultativă. Programarea pentru un vaccin se poate realiza prin programare on-line AICI sau prin medicul de familie. In ACEST LINK gasiți toate informațiile cu privire la etapele, locațiile de vaccinare.

BioNTech 1 lr min