Blog

Vaccin COVID19 vs alcoolul

drinking alcohol fu img e1610887021950

Putem să bem alcool înainte și după vaccinare?

În ultima perioadă mulți români au primit vaccinul Covid19 de la Pfizer, dar majoritatea nu au cunoștințe asupra efectelor secundare și asupra contraindicațiilor. Aici gasiti broșura acestui vaccin, broșură unde nu am primit răspuns la întrebarea de mai sus. Unele articole apărute în ultima perioadă recomandă excluderea alcoolului de la trei zile dinaintea primului vaccin, până la doua săptămâni de la a doua doză de vaccin.

geting a covid vaccine

Ce spun experții?

Experții din Rusia și Regatul Unit au avertizat că oamenii ar trebui să evite consumul de alcool pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a se vaccina împotriva noului coronavirus.
Cu toate acestea, experții din Statele Unite spun că, cantitățile ocazionale sau moderate de consum de alcool nu vor afecta efectele vaccinului. Consumul de alcool și consumul intens de alcool trebuie evitate în timpul vaccinării și pentru sănătatea generală.

Întrucât a început valul de vaccinare, au apărut întrebări cu privire la faptul dacă consumul de alcool va afecta eficiența vaccinului.

drinking alcohol

Experții din Regatul Unit au avertizat recent că oamenii ar trebui să evite consumul de alcool în zilele anterioare și după administrarea vaccinului COVID-19. „Trebuie să aveți sistemul imunitar funcțional pentru a avea un răspuns bun la vaccin, așa că dacă beți cu o seară înainte sau puțin după aceea, acest lucru nu vă va ajuta”, Sheena Cruickshank, dr., Imunolog la Universitatea din Manchester, a declarat pentru UK Metro.

Un oficial rus de sănătate a mers chiar mai departe în luna decembrie 2020 și i-a sfătuit pe cetățeni care urmează să fie vaccinați cu vaccinul Sputnik V, că ar trebui să se abțină de la alcool timp de două luni.

Cu toate acestea, dezvoltatorul vaccinului, dr. Alexander Gintsburg, a comentat ulterior că acest sfat este prea extrem. Printr-un tweet din contul Sputnik V, Gintsburg a sfătuit să se abțină de la alcool pentru trei zile după fiecare injecție, îndrumare despre care spune că se aplică tuturor vaccinurilor.

Experții din Statele Unite afirmă însă că pentru persoanele care nu consumă excesiv alcool, acest lucru este probabil inutil.

„Nu este nevoie să vă abțineți de la alcool după nici o doză de vaccin COVID-19”, a spus dr. Sandro Cinti, specialist în boli infecțioase la Michigan Medicine. „Nu există dovezi sau îndrumări CDC care să sugereze că acest lucru trebuie făcut.”

Food and Drug Administration (FDA) a emis o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinurile Pfizer-BioNtech și Moderna COVID-19. Ambele vaccinuri necesită două doze: vaccinul Pfizer administrat la distanță de 21 de zile și vaccinul Moderna administrat la distanță de 28 de zile.

Deși consumul intens de alcool reprezintă o preocupare pentru sănătate în general, persoanele nu sunt rugate să se abțină de la consumul de cantități obișnuite sau moderate de alcool înainte de a fi vaccinate, spune dr. Hana El Sahly, profesor asociat de virologie moleculară și microbiologie și medicină la Baylor College of Medicine și unul dintre copreședinții naționali ai studiului vaccinului Moderna COVID-19.

covid vaccin

„Consumul de alcool nu a fost evaluat ca o variabilă în studiul clinic mare de fază 3”, a spus ea pentru Healthline. Nu ne asteptam ca o cantitate ocazionala sau moderată de ingestie de alcool să afecteze răpunsul la vaccin. Și nu solicităm subiecților sau publicului larg să se abțină de la alcool în timpul vaccinării. ”

Dar ce se întâmplă cu noua tulpină apărută recent in Marea Britanie? Vaccinul are efect asupra acestei mutații? BioNTech a publicat informații cu privire la acest lucru. Citește aici despre noua tulpină mai agresivă!

Ce spun cercetătorii despre imunitatea dezvoltată după ce ai fost infectat? Citește AICI.

Într-un studiu efectuat in Japonia, s-a observat că pacienții cu regimuri de sănătate orală inadecvate au obținut rezultate pozitive la testele PCR pentru virus la mult timp după recuperarea lor clinică, determinând cercetătorii să creadă că igiena orală ar putea afecta acuratețea testării pentru virus. Citețște aici detaliile.

Parte a acestui articol a fost preluat și tradus pe pe site-ul https://www.healthline.com/health-news/how-alcohol-may-affect-your-response-to-the-covid-19-vaccine . Toate drepturile aparțin editurii online www.healthline.com

Dentapoint Stomatologie Tg Mures. Programări: 0759660066