Blog

Vaccinarea vs imunitatea naturală

BioNTech COVID 19 Vaccine 22 lr thrumb min

Oare cât ține imunitatea după ce am fost vaccinați sau după ce am fost bolnavi?

În timp ce lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv profesioniștii din domeniul stomatologiei, așteaptă cu nerăbdare să primească vaccinările pentru a ajuta la eliminarea presiunii de pe sistemele de sănătate, apar întrebări importante: imunitatea oferită de vaccin este superioară imunității naturale? Și dacă da, cât durează imunitatea la vaccin? Deoarece în prezent există puține date despre reinfecție, cercetătorii încă nu sunt în măsură să ofere răspunsuri clare.

BioNTech COVID 19 Vaccine 22 lr min
Discutând despre eficacitatea imunității naturale în comparație cu imunitatea conferită de vaccin, dr. Akiko Iwasaki, profesor de imunobiologie și biologie moleculară, celulară și de dezvoltare la Școala de medicină Yale din SUA, Waldemar Von Zedtwitz, a declarat pentru DTI: „Imunitatea naturală pare a fi destul de mare la asigurarea protecției împotriva reinfectării. Cu toate acestea, vaccinurile dezvoltate au o eficacitate superbă (~ 95%) împotriva SARS-CoV-2. Nu știm cât durează imunitatea după infecție vs vaccinare, dar vaccinarea are avantajul unei lovituri de rapel pentru a menține un nivel ridicat de imunitate de protecție. ”

BioNTech 1 lr min

În mod similar, Stoye speră că vaccinurile vor oferi imunitate de lungă durată: „Știm că răspunsul imun la infecția naturală poate varia. Este de sperat că vaccinarea va oferi în mod consecvent niveluri mai ridicate de imunitate ”, a spus el.

Se spune că prima persoană care s-a reinfectat cu SARS-CoV-2 este un bărbat de 33 de ani care locuiește în Hong Kong. Potrivit CNN, a doua sa infecție a fost confirmată la 15 august, la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Spania. Pacientul a fost reinfectat la 4,5 luni după infecția sa inițială, ceea ce sugerează că răspunsul său imun a fost destul de scurt. De atunci, oamenii de știință au înregistrat 31 de cazuri confirmate de reinfecție cu SARS-CoV-2 la nivel mondial, dintre care două au dus la deces, potrivit unui articol publicat în BMJ.

Dar ce se știe despre noua tulpină apărută în Marea Britanie? Află aici. Sau putem să bem alcool dacă am fost vaccinați?

Sursa: Dental Tribune International ( https://www.dental-tribune.com/news/sars-cov-2-infection-reinfection-and-immunity-what-researchers-say/ )