Chirurgie dentară

Chiriugie dentara tg mures

Chirurgia orală se axează pe tratamentul operator al afecțiunilor, traumatisme și defecte de ordin funcțional și estetic de la nivelul feței, cavității orale, dinților și a maxilarelor.

Unele tratamente dentare necesită o abordare multidisciplinară profundă pentru repararea și realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare care presupune și o intervenție chirurgicală. Efectuarea acestora se realizează de catre medicul specialist în chirurgia orala.

În cabinetele DentaPoint Stomatologie din Tg Mures oferim o varietate de operații chirurgicale, executate cu precizie de medicii noștri specialiști.

Ultima generație de echipamente și instrumentar chirurgical oferă posibilitatea realizării unor operații mult mai rapide și o recuperare post extracțională sau post operatorie integrală.

Tipuri de intervenții chirurgicale realizate în cabinetele DentaPoint Stomatologie:

Extracție dentară

  • Extracția dinților monoradiculari (cu o rădăcină) sau pluriradiculari (cu mai multe rădăcini dentare) afectați de carii profunde, imposibil de salvat;
  • Extracția dentară a unui molar de minte inclus (nu a erupt din gingie), semi-inclus (a erupt parțial din gingie) sau care a erupt complet
  • Îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest radicular (un rest dintr-un dinte care a suferit un traumatism dentar, fractură dentară și nu mai poate fi reabilitat protetic)

Corecție și estetică dentară ( chirurgie plastică gingivală )

  • Ggingivectomie – interventie chirurgicala parodontala minora, prin care se excizeaza pungile parodontale supraosoase si tesutul gingival bolnav din jurul unuia sau mai multor dinti.
  • Gingivoplastie – sau plastia gingivală constituie intervenţia chirurgicală de remodelare a gingiei sănătoase care înconjoară dintele. De cele mai multe ori, operaţia de gingivoplastie este precedată de cea de gingivectomie

Rezecția apicală

Rezecția apicală este o intervenție de chirurgie dentară prin care se îndepărtează, prin tehnici de microchirurgie, doar vârful afectat al unei rădăcini (care prezintă un granulom sau chist). Restul de porțiune de rădăcină sănătoasă se păstrează, dintele rămănând funcțional.

Chisectomie

Este o intervenție de chirurgie orală prin care se îndepărtează un chist (o formațiune rotundă cu lichid în interior) prezent la vârful unei rădăcini sau rămas în os (de exemplu, după extracția unui dinte fără chiuretajul adecvat).

Amputația radiculară

Este o intervenție de chirurgie orală prin care se extrage doar una din rădăcinile unui molar, când aceasta este compromisă, dar celelalte sunt sănătoase și suficient de rezistente pentru a susține molarul pe arcadă.

Astfel, se poate amâna pentru mulți ani momentul extracției molarului și inserării unui implant dentar.

Stabilirea tratamentului și consult de specialitate

Orice intervenție de chirurgie dentară este precedată de un consult de specialitate de către un medic specialist. De multe ori este necesară o radiografie panoramică sau un CBCT, pe baza căreia, împreună cu pacientul se stabilesc pașii tratamentului și la tot ce trebuie să aștepte pacientul pe timpul intervenției.

Datorită tehnicilor modern și a anestezicelor de ultimă generație folosite în chirurgia orală, acum pot fi efectuate proceduri chirurgicale nedureroase.

Chirurgie dentara - examinare