Endodonție

Endodontie: Tratamentul canalului radicular

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe tratamentul canalului radicular. Canalul radicular este spațiul din interiorul dintelui care conține nervii și vasele de sânge. Atunci când canalul radicular este infectat sau inflamat, este necesar un tratament endodontic pentru a preveni infecția răspândirii în alte zone ale corpului și pentru a salva dantura.

Este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu tratarea pulpei dentare (țesutul moale din interiorul dintelui) și a bolilor asociate acestuia. Tratamentul canalului radicular este o procedură comună în endodontie, care poate salva un dinte deteriorat și reduce durerea și inflamația.

Ce este tratamentul canalului radicular?

Tratamentul canalului radicular, cunoscut și sub numele de „tratament de canal”, este un proces de îndepărtare a pulpei infectate sau deteriorate din interiorul unui dinte și de înlocuire a acesteia cu un material sigur și durabil. Tratamentul canalului radicular poate fi necesar atunci când pulpa dentară este deteriorată din cauza cariilor dentare profunde, leziunilor dentare sau a altor afecțiuni dentare.

Cum se efectuează tratamentul canalului radicular?

Tratamentul canalului radicular se efectuează de obicei sub anestezie locală și poate dura între una și trei ore, în funcție de gradul de deteriorare al dintelui. Procedura constă în îndepărtarea pulpei dentare, curățarea canalului radicular și umplerea acestuia cu un material sigur și durabil, cum ar fi gutaperca sau un compozit special.

Cum putem ajuta pacientii?

La clinica noastră de endodonție, utilizăm cele mai avansate tehnologii și tehnici pentru a trata infecțiile canalului radicular. Tratamentele noastre includ:

  • Tratamentul endodontic convențional: în timpul acestui tratament, canalul radicular este curățat, dezinfectat și umplut cu un material special pentru a preveni infecția.
  • Retratamentul endodontic: acest tratament este necesar atunci când un tratament endodontic anterior nu a reușit să rezolve infecția. În acest caz, canalul radicular trebuie curățat din nou și umplut cu un material nou.
  • Chirurgia endodontică: în cazurile rare în care tratamentul endodontic nu este suficient pentru a trata infecția, este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta țesutul infectat.