Protetică dentară

Coroana dentara - imagine

Ce este protetica dentară?

Protetica dentara este o specialitate ce tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile.

Coroanele dentare sunt cele mai accesibile metode de a reda zâmbetul pacienților. Din cauza materialelor din care sunt realizate, oferă a durabilitate de lungă durată. Pe lângă aspectul plăcut, o dantură perfectă are și o altă funcționalitate.

Din cauza danturii imperfecte foarte multe persoane, deși nu realizează, renunță să zâmbească. Zâmbetul este unul dintre cele mai importante moduri de interacțiune cu alte persoane. Zâmbitul este gratuit. Este un element indisponibil în procesul de seducție.

Fiecare pacient care a ales să-și redobândească dantura perfectă, recunoaște că se simte mai bine, interacționează mai ușor cu alte persoane și inclusiv starea psihică a mult mai bună.

Cazuri in care se pot utiliza lucrarile protetice:
✓ Inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa
✓ Dinti inghesuiti sau indepartati
✓ Remodelare gingivala
✓ Dinte/dinti sparti sau ciobiti
✓ Dentitie ingalbenita sau decolorata
✓ Dinti prea mici sau prea mari
✓ Dinti indreptati spre inafara sau inclinati spre inauntru

Punte ceramica

În sensul medicinei dentare, protetica tratează metodele de restaurare morfo-funcţională şi estetică a aparatului dento-maxilar (ADM) cu ajutorul unor proteze biocompatibile. Tipul structurilor restaurate determină delimitarea a două sub-domenii distincte: protetica dentară şi protetica maxilo-facială; prima abordează restaurarea arcadelor dento-alveolare, iar cea de-a doua protezarea altor structuri maxilo-faciale.

La rândul său, protetica dentară este divizată didactic şi metodologic, în trei domenii: protetica dentară fixă, protezarea mobilizabilă a edentaţiilor parţiale şi protezarea mobilizabilă a edentaţiilor totale.

Cel mai des utilizate materiale în protetică, sunt cele ceramice, care prin caracteristica lor translucidă arată ca dinții naturali.