Estetica dentara

În ziua de azi, estetica dentară reprezintă un domeniu foarte larg,  ceea ce permite ca fiecare subdomeniu al medicinei dentare să fie abordat pe partea de estetică.

Ce este estetica dentară?

Astfel, putem vorbi de chirurgie – implantologie estetică, de faţete sau coronane dentare, restaurări directe ale dinţilor foarte estetice, albiri dentare sau chiar de ortodonţie implicată în realizarea esteticii dentare.

Albirea dentară

În cadrul esteticii dentare, unul din aceste tratamente, poate chiar cel mai solicitat, este reprezentat de albirea dentară. Aceasta se poate realiza atât prin metode care nu necesită vizita la medicul dentist, cât şi prin proceduri mai speciale care se fac doar în cabinet. Astfel, există o varietate de geluri de albit, fie pentru uzul în cabinet, fie pentru acasă.

Dar cea mai eficientă metoda este albirea dinților cu lampă UV. Cabinetul Dentapoint Stomatologie Tg Mures folosește lampa Beyond Ultra II, un produs premiat, american. Rezultatele sunt imediate. Afla mai multe despre albirea dinților AICI. De asemenea, pastele de dinţi au un rol foarte important în eliminarea petelor de suprafaţa ale dinţilor.

Coroane dentare

Coroanele și inclusiv punțile dentare sunt des folosite în estetică dentară pentru a reda sau chiar schimba aspectul părții frontale a danturii. Realizate din materiale ceramice, oferă un aspect identic cu dinții naturali. Află mai multe despre coroanele dentare AICI.

Fațete dentare

Rezultate estetice maxime se obţin însă cu ajutorul faţetelor dentare. Acestea reprezintă niste structuri ceramice foarte subţiri, care se lipesc adeziv de suprafaţa externă a dinţilor, modificând atat forma, culoarea, cât şi uşoarele deplasări ale dinţilor. În general, dinţii vizaţi sunt cei din faţă (frontalii).

O noutate în cadrul faţetelor o reprezintă cele “no prep”, când medicul nu şlefuieşte absolut deloc smalţul dinţilor, iar aceasta se lipeşte pur şi simplu de faţa externă.

Implanturile dentare

217x217 DentalImplant

Implanturile dentare pot fi încadrate în zona estetică a medicinii dentare, mai ales când sunt aplicate în zona frontală. Prin tehnici chirurgicale moderne se pot modifica ţesuturile moi (gingia), astfel încât restaurarea să se încadreze perfect în cavitatea bucală.

Implantul completează eficient lipsurile și redă zâmbetul pacientului. Persoanele care a apelat la implanturi dentare, spun că viața lor s-a schimbat. Zâmbesc mai mult, au o functionalitate mai bună la mestecare, și au o încredere de sina mult mai mare. Află mai multe despre implanturi AICI.

Restaurare directă

Compozitele folosite în ziua de azi conferă medicului posibilitatea de a realiza restaurări directe cu rezultate deosebite, indiferent că vorbim de simple plombe sau de faţetări directe pe dinţi frontali. Atât paleta largă de nuanţe cât şi faptul că acestea au o translucenţă asemănătoare dinţilor naturali duc la o estetică ce tinde spre perfecţiune.