Stomatologie copii

” De ce e important să tratăm și dinții de lapte? ”

” De când ar trebuii să mă duc cu copilul meu la medicul stomatolog? ”

” Ce putem să facem să preântâmpinăm problemele dentare? ”

” Unde găsim cabinet stomatologic pentru copii în Tg Mures? ”

Stimati parinti este foarte important sa stiti ca de la aparitia dintilor de lapte (de la 1 an) dintii copiilor trebuie ingrijiti. Alegeti cu grija pasta de dinti si periutele pentru cei mici. Ele trebuie sa fie specific varstei.

Sigilarea dinților

Sigilarea dintilor este o bariera eficienta impotriva cariilor. Acesta este o metoda actuala si foarte eficienta pentru prevenirea cariilor mai ales la copii, dar nu numai. Tinand cont ca aceasta aplicare nu este asociata cu nici o senzatie neplacuta, este aleasa de foarte multi parinti. Află mai multe AICI.

Obturații colorate

Copii care tratează cariile la Dentapoint Stomatologie, post să aleagă obturații colorate. Poate să fie o motivație în plus de a avea o relație de prietenie cu medicul stomatolog respectiv chiar și un motiv de laudă, prin care poate să motiveze și alți copii de a trata eventuale carii.
Diversitatea de culori și alegerea culorii la obturație de catre copil, ajuta psihic, oferind un rol important in procesul de tratament.

Stomatologie copii tg mures - zambete

Ortodonție copii

Din momentul în care dinții temporali (dinții de lapte) încep să fie inlocuite, medicul ortodont poate influența în mod pozitiv dantura finală. Ortodonția pe lângă aspect ajută și la îmbunătățirea funcționalității danturii. Dinții strâmbi se curăță mult mai greu și șansele să apară carii, sunt mai mari. Află mai multe despre ortodonție AICI.

De unde vine frica de medicul stomatolog deși copilul nu a fost incă la stomatologie?
O greseala des intalnita este prezenta copilului (involuntar) la discutii intre parinti despre neplacerea si frica de a umbla la dentist. In acest fel in subconstientul copilului se creaza un NU fata de acest domeniu. Desi tehnologia avansata permite tratamente fara dureri.

Stomatologie Tg Mures copii