7 motive pentru implant dentar

Utilizarea implanturilor dentare (cunoscute și sub numele de rădăcini artificiale) datează de mai bine de 50 de ani, iar de atunci o serie întreagă de cercetări au dovedit că acestea pot oferi o soluție eficientă pe termen lung la lipsa dinților.

Cu toate acestea, dinții pierduți trebuie înlocuiți de urgență, deoarece altfel chiar și un singur dinte pierdut sau extras poate cauza probleme serioase. Poate începe o reacție în lanț care îți poate afecta sănătatea și care nu este doar greu de rezolvat mai târziu, ci și mai costisitoare.

De aceea am adunat cele mai mari avantaje ale implanturilor dentare pentru tine, astfel incat sa vezi ca un implant dentar nu este doar un inlocuitor pentru un dinte lipsa (sau mai multi), ci si o investitie excelenta in sanatatea ta.

Stomatologie Tg Mures implant dentar

#1. Soluție ideală pentru dinții lipsă

Fie că este vorba de absența unui singur dinte sau de pierderea întregii danturi, un implant dentar poate fi folosit în aproape toate cazurile, dacă nu există factori de excludere.

Cel mai frecvent factor de excludere este igiena orală inadecvată și volumul osos insuficient, dar odată cu dezvoltarea tehnologiei dentare, aceste probleme pot fi de asemenea remediate: stomatologii și igieniștii dentari pot ajuta la predarea obiceiurilor bune de îngrijire orală, iar osul maxilar atrofiat poate fi restaurat prin grefa osoasă.

#2. Poate fi folosit pentru a salva dinții intacți din vecinatatea dintelui afectat/lipsă

În trecut, una dintre cele mai eficiente soluții pentru înlocuirea absenței unuia sau a doi dinți (adiacenți) era folosirea unei punți dentare. Cu toate acestea, metoda are și două dezavantaje majore, indiferent de faptul că este încă o metodă fiabilă de înlocuire a dinților: pentru a realiza acest lucru, dinții intacți adiacenți trebuie șlefuiți, înlocuiește doar partea coroană (vizibilă) a dintelui, deci nu este la fel de estetic; in timp, zona dintre punte si gingie poate sa devina vizibila

La implantarea unui implant dentar nu există o astfel de problemă: dinții adiacenți nu trebuie slefuiti

#3. Un implant dentar este una dintre cele mai frumoase soluții

Deoarece rădăcina dintelui pierdut este înlocuită și în timpul implantării dintelui, obținem o soluție cu un efect natural care seamănă cel mai mult cu propriul dinte. Putem spune cu siguranță că implantul dentar este cea mai estetică soluție de înlocuire a dinților.

#4. Eficiență de 98%.

Implantul dentar nu este doar unul dintre cele mai moderne, ci și unul dintre cele mai eficiente înlocuiri dentare: astăzi, o rată de succes de 98-99 la sută poate fi atinsă folosind mărci de încredere.

Motivul pentru aceasta este că, pe lângă tehnologia fiabilă, producătorii folosesc titan sau zirconiu medical de înaltă puritate, care sunt capabili să fuzioneze cu țesutul osos din jur.

#5. Nu provoacă reacție alergică

Rădăcinile artificiale din titan sau zircon nu se dizolvă în fluidele corporale, deci nu provoacă o reacție alergică. În plus, datorită evaluării și diagnosticului precis al stării, implantarea poate fi planificată cu precizie.

Implantarea dentară este o procedură de rutină, iar utilizarea unui implant dentar este un lucru de zi cu zi.

Chirurgie dentara - examinare

#6. Fără carii dentare

Deși vorbim de restaurări naturale, implanturile dentare sunt soluții artificiale, deci nu sunt expuse riscului de carii. Desigur, asta nu înseamnă că poți neglija igiena bucală: cu puțină grijă, implanturile dentare pot fi o soluție pentru toată viața, așa că merită să aloci timp respectării unor bune obiceiuri de îngrijire orală.

#7. Întărește osul maxilar

Implantul dentar este capabil să prevină atrofia osului maxilar după implantare, deoarece direcționează forța de mestecat direct către os.

#BONUS. Nu e dureros

Deși implanul dentar se introduce in os, anestezicele performante fac ca intervenția să nu fie dureroasă. După intervenție poate să fie un discomfort minim, care dispare după cîteva zile.

Noile implanturi cu încărcare imediată fac ca pacientul să beneficieze de un aspect plăcut chiar din a doua zi după intervenție. Nu este întâmplător că medicii stomatologi îl iubesc atât de mult și că atât de mulți – de fapt, din ce în ce mai mulți – pacienți o aleg: pe implant pot fi realizate coroane, punți și proteze detașabile, iar cu el puteți obține chiar și o soluție pe viață pentru dinții lipsă.