Aparat dentar invizibil

Aparat dentar invizibil Smilezor post

Ce este un parat dentar?

Aparatul dentar este sistemul prin intermediul căruia se aplică o forță pe dinți pentru a-i deplasa în poziția corectă și a schimba dinamica și relația dintre aceștia, obținând astfel un rezultat funcțional și estetic. Prin aceste aparate se tratează mușcăturile incorecte, care pot fi rezultatul poziției incorecte a dinților sau inconcordanței arcadelor dentare.

Cate tipuri de aparate dentare există?

Aparate dentare fixe, care sunt lipite pe arcadă de către medocul ortodont, apoi se reglează periodic forțele aplicate în cadrul controalelor:

  • Aparat dentar clasic: aparat dentar metalic
  • Aparat dentar estetic: aparat dentar ceramică, aparat dentar safir
  • Aparat dentar invizibil: aparat dentar lingual. Din punct de vedere estetic, s-au facut progrese însemnate în ceea ce privește aparatele dentare, existând acum și varianta aparatelor dentare invizibile sau linguale (care se aplică pe partea interioară a dinților). De exemplu, aparatul dentar Incognito este un dispozitiv fix, aplicat pe partea interioară a danturii și realizat prin intermediul tehnologiei computerizate CAD/CAM. Bracketsii sunt realizați din aliaj de aur antialergic.

Aparate dentare mobile, care pot fi îndepărtate și aplicate în orice moment de către pacient. Acestea sunt gutiere transparente, denumite aparate dentare mobile invizibile. În ultima perioadă, din cauza aspectului, cererea pentru aparatele dentare mobile complet invizibile a crescut.

Ce este un aparat dentar invizibil Smilezor?

Aparatele dentare invizibile cum sunt Smilezor si Invisalign, sunt este cel mai cunoscute aparate dentare complet invizibile. Compusi dintr-un set de aliniatori (gutiere) personalizați, tratamentul ortodontic cu aceste aparate sunt extrem de comode pentru pacienți.

Datorită faptului că aliniatorii sunt detașabili, tratamentul nu aduce schimbări în alimentație sau în rutina de igienizare. În plus, nu produce nicio schimbare nici în viața socială a pacientului, acesta poate renunța la aparat în orice moment-cheie, de la întâlniri, conferințe la evenimente speciale din viața lui. Fiind realizați dintr-un material transparent, aliniatorii sunt aproape invizibili.

Gutiera trebuie îndepărtat atunci când pacientul dorește să mănânce.

Este complet invizibil datorită aliniatorilor realizați prin tehnologia 3D, dintr-un material transparent, deci nimeni nu va observa că porți aparat dentar.

Tratament care oferă libertate de mișcare a pacienților. Aliniatorii se schimbă acasă, fără să fie nevoie să mergi la activarea aparatului dentar la medicul ortodont, astfel aparatul dentar poate fi folosit și în tratamentele ortodontice la distanță.

Nu provoacă dureri sau disconfort datorită faptului că nu are brackeți sau sârme – există doar o mică presiune la schimbarea fiecărui set de aliniatori

Vizite mai rare la medicul stomatolog

Este 100% personalizat și funcționează pe întreaga durată a purtării lui, față de aparatele clasice care funcționează doar în primele două săptămâni de la activare

Aplică forțe mici, dar reduse, astfel protejează dinții de mișcări bruște și îi mișcă în permanență

Poți mânca orice atunci când nu porți gutierele.

Nu aduce schimbări în rutina de igienizare.