Implantul dentar nu doare

Desi nu se constietizeaza, foarte multe probleme de sanatate cu care se confrunta populatia globului pornesc de la netratarea la timp a unor infectii, inclusiv netratarea la timp a unor probleme dentare. Foarte multe cazuri intalnim in care deja tratarea unui dinte nu mai este posibila din cauza faptului, ca pacientul nu s-a prezentat la timp. Daca ne prezentam la timp, economisim bani si timp. In cazul in care un dinte nu se mai poate salva, se recurge la extractie dentara. Lipsurile dentare pe langa un factor estetic, pot declansa fenomenul de migratie a dintilor si retractia osului si inlusiv a gingiei, care dupa un anumit timp poate duce la pierderea altor dinti sanatos.
Din fericire tehnica implantului dentar in ultimii ani a cunoscut o dezvoltare rapida si este cea mai potrivită soluție de a redobândi zâmbetul mult dorit într-un timp record. Acest tratamentul cu implant dentar este practicat si de Stomatologia DentaPoint.

Implantul denyar nu doare

Una dintre cele mai întâlnite întrebări când vine vorba de implanturile dentare este: “implantul dentar doare?”, în acelaşi timp reprezintă şi una dintre cele mai mari temeri legate de această procedura chirurgicală.

Cu toate că, ideea conform căreiea o piesă dură trebuie introdusă, mecanic, în osul alveolar poate reprezenta un gând înfricoşător pentru unii oameni, în realitate nu este atât de complicat şi macabru pe cât sună. Vreau să subliniez, totuşi, încă de la început cuvântul “ chirurgicală” deoarece în această categorie este încadrată procedura prin care se aplică un astfel de implant dentar. Dar implanturile oferite de DentaPoint Stomatologie sunt efectuate cu procedură minim invazivă, astfel se reduce și sângerarea.

Durere în timpul actului operator?

Dacă luăm în calcul faptul că procedura se realizează sub anestezie locală, durerea resimţită în timpul aplicării implantelor iese din ecuaţie. Aşadar, în ceea ce priveşte temerile legate de durerile resimţite intraoperator nu trebuie să va faceţi griji.
În timpul perioadei de vindecare, se poate simții un oarecare disconfort, în funcție de gradul de dificultate al intervenției și de sistemul imunitar al pacientului. Din aceasta cauza doctorul implantolog prescrie medicamente menite să reducă potențialele dureri sau inflamații care pot apărea.
Cu ajutorul implantului dentar, calitatea vieții pacientului se va imbunătăti semnificativ atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Desi la prima vedere pare o investitie mare, daca pacientul observa toate avantajele in timp de care beneficiaza dupa un implant dentar, observa ca vorbim de o investitie destul de rentabila pe termen lung.
Datorită caracterului sau revoluţionar, tratamentul prin aplicarea unui implant dentar a atras foarte multă atenţie, implicit studii şi tot felul de cercetări care au asigurat o evoluţie incredibilă a modului în care se realizează şi a rezultatelor obţinute. Durerea care însoţeşte procedura este considerată de foarte multe persoane care au apelat la un astfel de tratamenent, ca fiind nesemnificativă faţă de avantajele cu care vine însoţit.