Peste 25% dintre români îşi pierd dinţii prea devreme

Stomatologii avertizează că peste un sfert din populaţia României suferă de edentaţie totală, adică de căderea dinţilor de pe arcadă. Acest fapt poziţionează ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa.

Implant dentar consultatie

„Edentaţia totală ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele inovative , tehnologia şi echipamentele medicale de ultimă oră, demonstrând, în secolul XXI, că stomatologia contemporană îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare” a declarat stomatologul Florian Obădan.

Potrivit sursei citate, o treime dintr-un procent de aproximativ 70% dintre românii care ajung la medicul stomatolog prezintă o edentaţie accentuată în schimb ce mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa.

„Principalii factori de risc, fumatul, alimentaţia, poluarea, coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi totodată, cu o igienă dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist, conduc astăzi la statistici îngrijorătoare.(…) Din fericire, studiile recente arată că, în România, se înregistrează constant o creştere a interesului pacienţilor faţă de tratamentele cu implanturi dentare”.
Sursa: Mediafax