Respirația urât mirositoare

In primul rand sa aflam ce cauzeaza respiratia neplacut mirositoare?
Ceea ce mancati are efect asupra aerului pe care-l expirati. Anumite alimente, contribuie la un miros stanjenitor.
Periajul dentar, folosirea matasei dentare (ata dentara) si apa de gura nu vor face decat sa mascheze temporar acest miros.Cei ce tin regim pot avea o respiratie neplacuta datorita meselor neregulate.
Daca nu va periati dintii si nu folositi ata dentara zilnic, resturi alimentare raman in gura, favorizand bacteriile, ceea ce cauzeaza respiratia neplacut mirositoare

Respiratia urat mirositoare

Protezele ce nu sunt corect curatate pot contribui si ele la mirosul neplacut.
Unul din semnele de avertisment al bolii parodontale este si respiratia urat mirositoare persistenta sau gustul neplacut din gura.
Respiratia neplacut mirositoare este de asemenea cauzata si de uscaciunea gurii (xerostomia), care se regaseste cand debitul salivar scade. Saliva este necesara pentru a curata gura si pentru a indeparta resturile ce pot produce mirosul neplacut. Uscaciunea gurii poate fi cauzata si de diferite tratamente, medicamente, probleme ale glandei salivare sau din cauza respiratiei continuue cu gura deschisa.
Tutunul contribuie si el la respiratia neplacut mirositoare. Fumatorii sunt predispusi si la boala parodontala si sunt foarte expusi cancerului oral.
Respiratia neplacut mirositoare poate fi un semn al unor nereguli privind o infectie locala la nivelul tractului respirator (gat, plamani), a unei sinuzite cronice, a unei bronsite cronice, diabet, tulburari gastro-intestinale. Daca medicul stomatolog apreciaza ca starea danturii dvs. este sanatoasa, puteti sa va indreptati catre medicul de familie sau un alt specialist pentru a determina cauza acestei respiratii neplacut mirositoare.
Mentinand o buna igiena orala este esential in a reduce cauzele respiratiei neplacut mirositoare. Programati-va vizite la medicul stomatolog cu regularitate pentru o curatire profesionala si control. Daca dvs. credeti ca aveti o respiratie neplacut mirositoare constanta, incercati sa tineti o evidenta a ceea ce mancati si/sau a medicamentelor pe care le luati. Unele medicamente pot avea un rol deosebit in creerea mirosului neplacut al gurii.

Periati dintii de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluoruri pentru a indeparta resturile alimentare si placa bacteriana. De asemenea, periati-va si limba. Folositi ata dentara sau un instrument de curatire interdentara pentru a curata intre dinti cel putin odata pe zi.
Daca purtati proteze mobile, scoateti-le noaptea. Spalati-le bine inainte de a le purta a doua zi.
Apele de gura nu au in general un efect de lunga durata asupra respiratiei urat mirositoare.
Ce puteti face?
Controale regulate ne vor permite sa detectam probleme precum afectiuni ale gingiei, gurii uscate sau a altor disfunctionalitati care pot cauza respiratia urat mirositoare. Mentinerea unei bune igiene orale, eliminarea afectiunilor gingivale sunt esentiale pentru reducerea respiratiei neplacut mirositoare. Indiferent care ar fi cauza, o buna igiena orala este esentiala.
Care este tratamentul pentru respiratia neplacut mirositoare?
Daca medicul stomatolog decide ca problema respiratiei neplacut mirositoare nu este de origine dentara, va va recomanda consultarea unui alt medic specialist. Desigur, daca este de origine orala, cum se intampla in majoritatea cazurilor, acesta va trata cauza problemei.

Recomandarea echipei DentaPoint:
– Alegeti pasta de dinti potrivita cazului Dvs..
– Asigurati-va ca pentru copilul Dvs. achizitionati pasta de dinti potrivit varstei (pe ambalajul pastelor de dinti este trecuta varsta recomandata)
– Dupa spalatul pe dinte folositi ata dentara
– Folositi zilnic apa de gura
– Nu uitati sa schimbati periuta de dinti la fiecare 3 luni
– Chiar daca nu aveti dureri vizitati medicul stomatolog la fiecare 6 luni pentru control. Prevenind problemele dentare, evitati cheltuielile cu tratamente si protetica dentara.
In cazul in care aveti alte intrebari sau nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati la datele cabinetului stomatologic DentaPoint din Targu Mures.